ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ-ΛΙΜΑΝΙ. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ
 
 

Έτος Ίδρυσης 1977

Κατηγορίες
Χρήσιμα Links
Χάρτης πλοίων
σε πραγματικό χρόνο
Χάρτης πλοίων σε πραγματικό χρόνο
 
 
 

 

 

Μαθήματα Ιστιοπλοΐας στον Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου

Ο Γερμανός φιλόσοφος Σίλερ έλεγε πως είναι η θέληση αυτή που κάνει έναν άνθρωπο να ξεχωρίσει από τους άλλους. Και τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν ξεχωριστοί άνθρωποι μέσα από τα μαθήματα, που λαμβάνουν στα χρόνια της παιδικής τους ηλικίας, από εμάς τους γονείς, από το σχολείο και από τους ανθρώπους που τα φροντίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Η άθληση στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, είναι μια δραστηριότητα που εκτός από την μυϊκή ανάπτυξη, διαμορφώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα, ώστε να έχουν καλύτερη επίγνωση του εαυτού τους και πάνω απ’ όλα να αποκτήσουν τις δεξιότητες και την ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής.

Η Daniela Clark εκπαιδεύτρια ιστιοπλοΐας, φωτογράφος των ωκεανών και blogger για Waterviews, έχει καταγράψει 10 σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ασχοληθεί το παιδί σας με την ιστιοπλοΐα. Σας τους μεταφέρω με την σειρά που τους έχει γράψει.

  1. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με το να κυβερνάς το δικό σου ιστιοπλοϊκό σκάφος. Η ποδηλασία είναι κάπως παραπλήσια. Αλλά το να κυβερνάς μια βάρκα με πανί είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Τίποτα άλλο, δεν με έχει βοηθήσει να αποκτήσω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου όσο η τέχνη να εξουσιάζω τον άνεμο. Το έχω παρατηρήσει σε μένα την ίδια, αλλά και το έχω διαπιστώσει και σε όλους τους μαθητές μου στα πάνω από δέκα χρόνια της εμπειρίας μου ως εκπαιδεύτριας ιστιοπλοΐας.

  1. ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να ελίσσονται με την βάρκα ανάμεσα σε άλλα σκάφη, να κάνουν χειρισμούς για την αποφυγή συγκρούσεων, να χώνονται ανάμεσα σε δύο βάρκες στην γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα, αναπτύσσουν μια αντίληψη του χώρου που θα τους βοηθήσει να είναι πιο ικανοί στο μέλλον στις δραστηριότητες που απαιτούν συντονισμό (όπως η οδήγηση ενός αυτοκινήτου, για παράδειγμα).

3.ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Όταν ήμουν 10ετών, μου άρεσε τα Σαββατοκύριακα, εξοπλισμένη με σάντουιτς, να περνάω όλη την ημέρα πάνω στο Optimist σκάφος μου, για χάρη της εξερεύνησης και για να ξεφύγω από την φασαρία της ξηράς. Και είναι χάρη σε αυτά τα μικρά ταξίδια που έχω αναπτύξει μια καλή αίσθηση του προσανατολισμού. Συνειδητοποιώντας από ποια κατεύθυνση έφυγα και εντοπίζοντας σημεία αναφοράς, το να ξέρω πώς να γυρίσω πίσω, είχε γίνει μια φυσική ικανότητα της αντίληψης μου. Η αντίληψη του χώρου είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να έχει κάποιος αίσθηση του προσανατολισμού.

  1. ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Γνωρίζετε από ποια κατεύθυνση έρχεται συνήθως η κακοκαιρία; Πόσο διαρκεί; Από ποια σημάδια την προβλέπουμε; Πόσο κρύο είναι το νερό της θάλασσας τον Μάιο; Αν το παιδί σας είναι ναυτικός θα το ξέρει. Το να αντιλαμβάνεται κανείς τον καιρό είναι χρήσιμο τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

  1. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Οι αθλητές της ιστιοπλοΐας μαθαίνουν πώς να αρματώνουν και να ξαρματώνουν ένα σκάφος, πώς να τακτοποιούν τα πράγματά τους στην σωστή τους θέση και να τα διατηρούν σε τάξη κατά την διάρκεια της ιστιοδρομίας. Αυτή είναι μια ικανότητα που θα εκτιμήσουν πολύ οι γονείς.

  1. ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΙΑ

Έχετε συμμετάσχει ποτέ σε αγώνα Optimist τον χειμώνα; Πολλές φορές η θερμοκρασία είναι παρόμοια με εκείνη που θα συναντούσατε σε παγωμένες πίστες του σκι, με την διαφορά ότι δεν μπορείτε να βρείτε καταφύγιο για μια ζεστή σοκολάτα ή ένα χάμπουργκερ στη μέση της θάλασσας. Οι μικροί καπετάνιοι αντέχουν, δεν παραπονιούνται και όταν τελειώσει ο αγώνας φροντίζουν να τακτοποιήσουν πρώτα το σκάφος και ύστερα να στεγνώσουν, να αλλάξουν και να ζεσταθούν.

  1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Παίρνοντας το τιμόνι του σκάφους το παιδί γίνεται υπεύθυνο, γιατί αντιλαμβάνεται πως η κάθε πράξη του έχει συνέπειες. Αποκτά έτσι ένα αίσθημα ευθύνης που δεν θα μπορούσε να του το προσφέρει κάποια άλλη δραστηριότητα σε αυτήν την ηλικία.

  1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Τα παιδιά μαθαίνουν να βλέπουν στον χώρο που εξελίσσεται ο αγώνας, μερικές κινήσεις μπροστά. Η εξισορρόπηση των χειρισμών ακριβείας για τα πανιά και διάφορα μέρη του σκάφους, σε συνδυασμό με την επιλογή της βέλτιστης πορείας σε σχέση με την πίστα του αγώνα και με την κατεύθυνση του ανέμου, καλλιεργούν την συνθετική ικανότητα. Αυτή η ικανότητα εξισορρόπησης διαφορετικών καταστάσεων, μπορεί να βοηθήσει τώρα στο σχολείο και στο μέλλον στην εργασία και στην ζωή.

  1. ΘΑΡΡΟΣ

Οι μικροί ναυτικοί μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τον φυσικό για όλους φόβο. Τα περισσότερα παιδιά πανικοβάλλονται στην ιδέα της ανατροπής του σκάφους πριν να το δοκιμάσουν. Άλλα παιδιά φοβούνται τους ισχυρούς ανέμους, αλλά στο τέλος όλοι ξεπερνούν τους φόβους τους. Είναι καθήκον των προπονητών να έχουν υπό έλεγχο την κάθε κατάσταση, αλλά σε τελική ανάλυση εξαρτάται από το ίδιο το παιδί να ξεπεράσει τους φόβους του.

  1. ΥΠΟΜΟΝΗ

Το να περιμένεις τον αέρα που δεν έρχεται στην μέση της θάλασσας, απαιτεί μεγάλη υπομονή. Συχνά σε ένα διήμερο αγώνα Optimist τα παιδιά αγωνίζονται μόνο για μία ώρα συνολικά. Η αναμονή για τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστιοπλοΐας και τα παιδιά το αποδέχονται. Θα μπορούσε μια ομάδα δωδεκάχρονων ποδοσφαιριστών να περιμένει όρθια μέσα στο γήπεδο για δύο ημέρες προκειμένου να παίξει για 90 λεπτά;

Πριν αποφασίσετε μία δραστηριότητα για το παιδί σας, ζητήστε πληροφορίες για την ιστιοπλοΐα. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να ασχοληθεί κανείς με την ιστιοπλοΐα, όπως, η ιστιοπλοΐα τριγώνου ή η ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας. Υπάρχουν πολλές επιλογές και θα δείτε πως στο μέλλον το παιδί σας θα σας ευγνωμονεί !

Ελεύθερη μετάφραση – διασκευή από saidisale.com

δείτε περισσότερα για τον Ναυτικό Όμιλο Αλεποχωρίου στη σελίδα του στο facebook 

 


 

Αθλητικές δραστηριότητες

Ο Όμιλός μας από το 2004 είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και έχει ενεργή συμμετοχή σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Κάθε χρόνο οι αθλητές μας λαμβάνουν μέρος σε διασυλλογικούς – περιφερειακούς και Πανελλήνιους αγώνες, καθώς επίσης έχουν λάβει μέρος και σε διοργανώσεις του εξωτερικού, Βαλκανικούς - Πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Αξίζουν να σημειωθούν οι επιτυχίες που είχαμε σε διασυλλογικούς αγώνες της περιφέρειάς μας στην κατηγορία των Optimist κατακτώντας τις θέσεις 2&3 το 2010,2011 και την κατάκτηση της 4ης θέσεις στην κατηγορία των Finn στους νέους άνδρες στο Athens Eurolymp το 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Φαληρικό Δέλτα.

Στην κατηγορία των Finn ο Όμιλός το 2010 κατέκτησε την 2η θέση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.


Διασυλλογικός Αγώνας
Ναυτικός Όμιλος λαγονησίου grand resort cap

 

O Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου συμμετείχε στον αγώνα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος λαγονησίου Grand Resort CUP IV στις 25-26/10/2014 με optimist και laser 4.7.

Κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια το ένα στην κατηγορία Laser 4.7 αγοριών και το άλλο στην γενική κατάταξη Laser 4.7 με τον αθλητή μας Μιχάλη Μπιμπίκο.

Ευχαριστούμε τον Ναυτικό 'Ομιλο Λαγονησίου για την φιλοξενία του και τον προπονητή μας Κων. Γκύρη.

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας.

Διασυλλογικός Αγώνας 2014 στo Αλεποχώρι

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι διασυλλογικοί αγώνες του Ν.Ο.Αλεποχωρίου το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Οκτωβρίου 2014.

Ευχαριστούμε θερμά τους Ναυτικούς Ομίλους Λαγονησίου και Σαλαμίνας και όλους του αθλητες που έλαβαν μέρος.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδηλλίας Γεώργιο Δρίκο, το Λιμεναρχείο Πόρτο Γερμενού,
το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης των Μεγάρων, το Megara tv.
Τους χορηγούς, Στάθη Κούστα, Στέλιο Κάλφα και Κώστα Μπαλαλά.

Ο Ν.Ο.Αλεποχωρίου κατάφερε να κερδίσει τρία μετάλλια.
Το 2ο στα Laser με τον Γιωργο Γούλα, το 3ο στα Οptimist με τον Παναγιώτη Τουμπανιάρη
και το 3ο στα Οptimist κοριτσιών Γεωργία Συληβάνη

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

OPTIMIST
1o ΚΑΥΚΑΛΗΣ ΜΑΝΟΣ Ν.Ο. ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
2ο ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕΛΙΝΑ Ν.Ο. ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
3ο ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν.Ο. ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

OPTIMIST ΠΑΙΔΩΝ
1ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν.Ο. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
2ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ν.Ο. ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
3ο ΚΟΚΤΣΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ν.Ο.ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ

OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1ο ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕΛΙΝΑ Ν.Ο.ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
2ο ΣΥΡΙΓΟΥ ΒΑΛΛΙΑ Ν.Ο.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
3ο ΣΥΛΙΒΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Ν.Ο. ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

LASER
1o ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν.Ο.ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ
2ο ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν.Ο. ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ
3ο ΠΑΠΑΔ

 

Διασυλλογικός Αγώνας 2014 στo Βουρκάριο Σαλαμίνας

Για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε πολύ τον προπονητή μας που με τις γνώσεις του έχει φτάσει τους αθλητές μας σε πολύ καλό επίπεδο έτσι ώστε όλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες επιστρέφουν με ένα μετάλλιο.


Τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής :
Κατηγορία Laser Radial :
2η Θέση : Κωνσταντίνος Γούλας
Κατηγορία Laser4.7 :
1η Θέση : Γιώργος Γούλας
2η Θέση : Μιχάλης ΜπιμπίκοςΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΡΗΣ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
''ΣΥΘΑΣ 2013''

ιστιοπλοια στο αλεποχωριΑκόμη μία επιτυχία προστέθηκε στον όμιλό μας από τους αθλητές μας.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο από τον ΝΟΞ και οι αθλητές μας έλαβαν μέρος στην κατηγορία OPTIMIST.

Σημαντικές θέσεις κατέλαβαν οι Ιερόθεος Τουμπανιάρης 5ος και Παύλος Τουμπανιάρης 9ος. Είναι περιττό να προσθέσουμε ότι η οικογένεια Τουμπανιάρη είναι γεμάτη από χαρά για τις επιτυχίες των παιδιών τους.

Το Δ.Σ είναι προφανώς ευχαριστημένο από τις επιδόσεις των αθλητών μας και συγχαίρει τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Επίσης εύχεται να φέρουν συνεχώς μετάλλια και διακρίσεις για τον ΝΟΑ.Μαθήματα ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας στο Αλεποχώρι

Μαθήματα ιστιοπλοΐας για μικρούς και μεγάλους ξεκινάει από 1 Ιουνίου ο Ναυτικός όμιλος Αλεποχωρίου.

Για τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 7 έως 14 ετών, υπάρχουν τμήματα στα οποία μαθαίνουν να κυβερνούν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου optimist, ενώ παράλληλα γυμνάζονται μέσα από το παιχνίδι από έμπειρους προπονητές και γυμναστές.

WINDSURFING ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

Ακόμα γίνονται μαθήματα ιστιοσανίδας και καταμαράν για όλες τις ηλικίες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους γονείς να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα.

 

 

 

 

 

 

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από 1 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ομίλου οι οποίες βρίσκονται στο λιμάνι του Αλεποχωρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6939333995 και 6932491095.

 

  

Wind Surf LIMANI ALEPOXVRI